SALA

 

SALA (1984-1992)

 Laila og eg hadde vorte enige om at vi ville skaffa oss hund. Vi budde på Høyland i eit gamalt jærhus på ein gard – langt utpå landet- så det passa fint med hund tykte vi. Skaffa oss bøker om hunderasar og hundehald, og førebudde oss godt. Vi vart fort enige om at det ikkje var ein av dei små hunderasane vi ville ha.

På vårparten i 1984 skreiv Stavanger Aftenblad om fire St. Bernard-kvalpar som hadde vorte mor-lause. Det var Ole Terje og Mari Obrestad på Nærbø som måtte fostre opp dei fire hundungane etter at mora dauda av fosterforgiftning to dagar etter fødselen.

Vi vart interesserte og reiste på besøk til Greipvegen, og det endte med at vi bestilte ein av kvalpane.

SALA skulle hunden heite. Vi kom fram til navnet ved å leike litt med bokstavar i navna våre; LAILA, ASGAUT.  Ei anna forklaring kunne vere; Sankt Bernard-hunden til Laila og Asgaut. Sala var og kjent som navnet på kona til teikneseriefiguren Fantomet.¨

 

Sala var ein gild hund som trong mykje mosjon og som trong stor plass i bilen. Det siste merka vi særleg nå ho skulle sitje på i Laila sin Autobianchi eller Asgaut si Folkevogn boble. Hunden vart med på flyttelasset til Jernbanevegen 7 når vi flytta dit.

Som hundar flest greidde og Sala å stikke av frå eigaren. Særleg godt hugsar vi ei gong ho var søkk vekke.  På leite-turen kom Laila forbi Handelslaget, og plutseleg går dei automatiske dørene opp og Sala kjem labbande ut fra butikken i kjent positur med den krølla halen til vérs. Laila ønskte då mest av alt at ho skulle kunne late som ingen ting og ikkje kjennast ved hunden.

Sala og Bjørnar